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Fortschritte der Chemie Organischer Naturstoffe / Progress in the Chemistry of Organic Natural Products 
 

(Buch)
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Lieferstatus:   i.d.R. innert 7-14 Tagen versandfertig
Veröffentlichung:  Februar 2012  
Genre:  Naturwissensch., Medizin, Technik 
ISBN:  9783709185070 
EAN-Code: 
9783709185070 
Verlag:  Springer Vienna 
Einband:  Kartoniert  
Sprache:  English  
Dimensionen:  H 235 mm / B 155 mm / D 33 mm 
Gewicht:  896 gr 
Seiten:  600 
Zus. Info:  Paperback 
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Inhalt:
Neolignans.- I. Introduction.- II. 8.8¿-Neolignans.- 1. l,4-Diaryl-2,3-dimethyl-butene and butanes.- 2. 2,5-Diaryl-3,4-dimethyl-tetrahydrofurans and furans.- III. 8.8¿,7.2¿-Neolignans.- 1. l-Aryl-2,3-dimethyl-tetralins and naphthalene.- 2. l,2-Dimethyl-l,2,4,6a,llb,llc-hexahydro-7-oxa-4-oxobenz?de? anthracene.- IV. 8.8¿,2.2¿-Neolignans.- 1. 6,7-Dimethyl-l,2,3,4-dibenzocycloocta-l,3-dienes.- V. 3.3¿-, 5.1¿,2.2¿- and 5.1¿,2.2,,1.5,,6.6,-Neolignans.- 1. 3,3¿-Dipropenylbiphenyl.- 2. 3,3/-Diallylbiphenyls.- 3. 8a-Allyl-l,2,3,4,5,6,5a,8a-octahydro-1.4-(2¿-allylethyleno)-2,6-dioxonaphthalene and internal cycloaddition product.- VI. 8.3¿-Neolignans.- 1. 2-Aryl-3-methyl-5-propenyl-2,3-dihydrobenzofurans.- 2. 2-Aryl-3-methyl-5-propenylbenzofurans.- 3. 5-Allyl-2-aryl-3-methyl-2,3,3a,6-tetrahydro-6-oxobenzofurans and 2,3,3a,6,7,7a-hexahydro-6-oxobenzofuran.- 4. 2-Allyl-4-(?-methyl- ? -styryl)-cyclohexa-2,6-dienone.- VII. 8.1¿-Neolignans.- 1. 3a-Allyl-2-aryl-3-methyl-2,3,3a,6-tetrahydro-6-oxobenzofurans.- 2. 3a-Allyl-2-aryl-3-methyl-2,3,3a,4,5,6-hexahydro-6-oxobenzofurans.- VIII. Rearranged 8.1¿-Neolignans.- 1. 5-Allyl-2-aryl-3-methyl-2,3,5,6-tetrahydro-6-oxobenzofurans, 7-allyl-2-aryl-3- methyl-2,3,6,7-tetrahydro-6-oxobenzofurans, 6-0-allyl-2-aryl-3-methyl-2,3-di- hydrobenzofurans, 7-allyl-2-aryl-3-methyl-2,3-dihydrobenzofurans and 7- allyl-2-aryl-3-methylbenzofurans.- 2. 1-Aryl-2-(p-allyloxyphenyl)-propane.- IX. 13C NMR Spectroscopy of Neolignans.- X. 8.1¿,7.3¿- and 8.5¿,7.3¿-Neolignans.- 1. 1 - Allyl-6-aryl-7-methyl-4-oxobicyclo[3,2, 1]oct-2-enes.- 2. 1 - Allyl-6-aryl-7-methylbicyclo[3,2,1]octanes.- 3. 3-Allyl-6-aryl-7-methyl-4-(and 8)-oxobicyclo[3,2,1]oct-2-enes.- XI. 8.1¿,7.9¿-Neolignan.- 1. 2-Aryl-l-methyl-4,7-epoxy-9-oxo-?7,10-spiro[5,5]undecane.- XII. 8. 0.4¿-Neolignans.- 1. 1 - Aryl-1 -hydroxy-2-(p-E-propenylphenoxy)-propane.- 2. 7-Allyl-2-aryl-3-methylbenzodioxans.- XIII. Function and Use of Neolignans.- XIV. Biogenesis of Neolignans.- XV. Conclusion.- Addendum.- References.- Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en enthaltende Naturstoffe in Pflanzen.- I. Einleitung.- II. Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en.- III. Ester der Hydroxyzimts¿en und der Galluss¿e mit anderen Hydroxycarbons¿en.- 1. Caffeyl-D-chinas¿en (Chlorogens¿en).- 2. Dicaffeyl-D-chinas¿en.- 3. Ester der p-Cumars¿e, Ferulas¿e, Sinapins¿e und Galluss¿e mit Chinas¿e.- 4. Ester der Hydroxyzimts¿en mit Weins¿e.- 5. Ester der Hydroxyzimts¿en mit anderen Hydroxycarbons¿en.- IV. Verbindungen der Phenols¿en mit Kohlenhydraten.- 1. Ester der Hydroxyzimts¿en mit Mono- und Disacchariden.- 2. Weitere Ester der Hydroxyzimts¿en.- 3. Ester der Hydroxybenzoes¿en mit Mono- und Disacchariden.- 4. Ester der Ferulas¿en mit Polysacchariden.- 5. Glykoside der Phenols¿en.- V. Ester der Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en mit n-Alkoholen, n-?-Alkandiolen, Glycerin und ?-Hydroxyfetts¿en.- 1. Ester mit Methanol und ¿hanol.- 2. Ester mit langkettigen n-Alkoholen und n-?-Alkandiolen.- 3. Ester mit Glycerin.- 4. Verbindungen der Hydroxyzimts¿en mit Hydroxyfetts¿en.- VI. Ester der Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en mit Naturstoffen au¿r Flavonoiden und Glucosiden.- 1. Ester mit Cholin.- 2. Phenols¿en mit Lignin.- 3. Ester der Ferulas¿e mit Sterinen und Triterpenen.- 4. Ester mit Terpenalkoholen.- 5. Ester mit Catalpol.- 6. Ester mit weiteren Naturstoffen und einige acylierte Glykoside.- VII. Ester der Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en mit Phenolglucosiden, Cyclohexanolglucosiden und ¿lichen Naturstoffen.- 1. Ester mit Arbutin (4-Hydroxyphenyl-?-D-glucopyranosid).- 2. Ester mit Calleryanin (3-Hydroxy-4-O- ? -D-glucopyranosyl-benzylalkohol).- 3. Ester mit Salicin (2-O- ? -D-Glucopyranosyl-benzylalkohol).- 4. Ester mit Grandidentin (cis-2-Hydroxycyclohexyl- ?-D-glucopyranosid).- 5. Acylierte 3,4-Dihydroxy-?-phenyl¿yl-?-D-glucopyranoside.- VIII. Ester der Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en mit Flavonoiden.- 1. Ester mit Catechinen.- 2. Ester mit Flavonen.- IX. Mit Hydroxyzimts¿en oder Hydroxybenzoes¿en acylierte Flavonoidglykoside.- 1. Acylierte Anthocyanidinglykoside.- 2. Acylierte Flavon(ol)glykoside.- 3. Acylierte Flavanonglykoside.- X. Amide der Hydroxyzimts¿en und Hydroxybenzoes¿en.- 1. Verbindungen mit Aminos¿en bzw. Proteinen.- 2. Amide mit Putrescin (1,4-Butandiamin).- 3. Weitere Hydroxyzimts¿eamide.- XI. Isolierung, qualitativer Nachweis und quantitative Bestimmung.- XII. Biologische Eigenschaften und Bedeutung.- Natural 4-Ylidenebutenolides and 4-Ylidenetetronic Acids.- I. Introduction.- II. Structure and Distribution.- 1. 4-Ylidenebutenolides.- 2. 4-Ylidenetetronic Acids.- III. Synthesis.- 1. From 4-Oxo-2-enoic Acids.- 2. From Z-2-En-4-ynoic Acids.- 3. From But-2-enolides.- 4. From Substituted Maleic Anhydrides.- 5. Miscellaneous Syntheses.- IV. Biosynthesis.- 1. Fungal Metabolites.- 2. Pulvinic Acids and Pulvinones.- 3. Acetylenic Ylidenebutenolides in Compositae.- 4. Terpenoid Butenolides.- 5. Other Metabolites.- V. Biological Activity.- References.- Naturally Occurring Plant Coumarins.- I. Introduction: Scope of Review.- II. Structural Types.- 1. Coumarins With Acyclic Substituents.- 2. Furano- and Pyrano-Coumarins.- III. Nomenclature.- IV. Isolation and Identification.- 1. Isolation.- 2. Identification of Known Coumarins.- 2.1 Paper and Thin-Layer Chromatography.- 2.2 Gas-Liquid Chromatography.- 2.3 High-Pressure Liquid Chromatography.- V. Structure Determination.- 1. Use of Spectroscopy.- 1.1 Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy.- 1.2 Mass Spectrometry.- 1.3 Ultraviolet and Infrared Spectroscopy.- 2. Stereochemistry.- VI. Synthesis and Biosynthesis.- 1. Synthesis.- 2. Biosynthesis.- VII. Introduction to Tables.- Table 1 Coumarin and 7-Oxygenated Coumarins.- 1.1 6-Substituted-7-Oxygenated Coumarins.- 1.2 8-Substituted-7-Oxygenated Coumarins.- 1.3 6,8-Disubstituted-7-Oxygenated Coumarins.- Table 2 5,7-Dioxygenated Coumarins.- Table 3 6,7-Dioxygenated Coumarins.- Table 4 7,8-Dioxygenated Coumarins.- Table 5 5,6,7-Trioxygenated Coumarins.- Table 6 5,7,8-Trioxygenated Coumarins.- Table 7 6,7,8-Trioxygenated Coumarins.- Table 8 5,6,7,8-Tetraoxygenated Coumarins.- Table 9 3-Substituted Coumarins.- Table 10 4-Substituted Coumarins.- Table 11 Miscellaneous Coumarins.- Formula Index.- Trivial Name Index.- References.- Recent Developments in the Field of Naturally-Occurring Aroma Components.- I. Occurrence and Implication of Flavors.- II. Oxygen-Containing Aliphatic Aroma Compounds.- 1. Alcohols and Carbonyl Compounds.- 2. Lactones.- III. Isoprenoid Aroma Compounds.- 1. Monoterpenoids.- 2. Monoterpenoid Ethers and Lactones.- 3. Sesquiterpenes.- 4. Sesquiterpenoid Ethers.- 5. Norsesquiterpenoids.- 6. Metabolites From Higher Terpene Precursors.- References.- Namenverzeichnis. Author Index.- Sachverzeichnis. Subject Index.

  



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